Iphone 11 är en av de nyaste telefonerna från Apple. Med ny teknik kommer det på yttre hot i form av skador på glaset och inre hot i form av intrång. Hur gör du då för att skydda telefonen på bästa vis? Med lite eftertänksamhet och några extra försiktighetsåtgärder kan du skydda din telefon och ge den en lång livstid.

Det vanligaste som händer en mobil nuförtiden är att man tappar den och skärmen går i tusen bitar. Detta är extremt tråkigt, framförallt om skärmen blir helt svart och du förlorar allt på den. Detta är dock enkelt att skydda sig emot! Med ett Iphone 11 skal kan din Iphone till och med tappas i marken och klara sig fint!

Välj ett skal som passar dig

mobilskalDet finns mängder av olika skal och skärmskydd till Iphone 11 att välja bland. När det kommer till skärmskydd kan du välja mellan en flytande vätska som du lägger på som sedan stelnar och skapar en skyddande hinna. Det finns även en tunn plastfilm du klistrar på som står emot repor och gör skärmen extra tålig om du tappar telefonen. Då även baksidan är känslig kan du köpa ett mobilskal som ger extra greppvänlighet och skyddar baksidan av telefonen. Apple har själva släppt flera egna skal till sina Iphones med det finns flera andra företag som har satsar fullt ut när det kommer till design på skalen. Detta är även ett trevligt sätt att uppdatera din telefon på. Köp flera skal som du byter ut efter ditt humör eller efter säsong. På sommaren kanske du vill ha ett mer somrigt skal med blommor medan det på vintern passar bättre med ett som har snöflingor på sig. Här är det bara din fantasi som sätter gränser.

Skydda mot inre hot

säkerhetNär du tänker mobilskydd kanske du endast tänker på mobilskal och skärmskydd men det finns faktiskt flera inre hot du kan behöva tänka över. Här kommer några råd du kan ha i baktanken när du precis fått din nya Iphone 11:

  • Använd Apple store. Använda dig alltid av Apples egna appbtuik när du ska hämta ner appar. Använder du andra butiker som är opålitliga finns det risk att du får med dig virus.
  • Automatisk säkerhetskopiering. Ställ in mobilen på att automatiskt säkerhetsuppdatera sig mot Icloud. Även om din telefon skulle bli helt svart finns dina bilder och andra viktiga saker alltid kvar och kommer automatiskt med till en ny telefon.
  • Använd Antivirus. Precis som till datorn finns det antivirusprogram till telefonen. Detta kan vara bra för att slippa ett tråkigt virus som slår ut hela telefonen.
  • Använd lösenord och kodlås. Din telefon innehåller allt från kortuppgifter och sparade lösenord till hemsidor. Använd därför alltid kodlås för att kunna komma in i telefonen.

Det absolut viktigaste tipset är ändå att vara försiktig och eftertänksam. Med detta kommer du att komma långt och kan njuta av din nya Iphone 11 och alla nya härliga finesser denna telefon har!

Stäng meny