Att handla kryptovalutor har blivit enormt populärt. För att du inte ska bli lurad eller förlora dina pengar på annat sätt ska du verkligen se till att handla via säkra handelsplattformar och kryptobörser. Att välja en svensk kryptobörs kan vara att föredra.

Det finns många sätt som du kan handla kryptovalutor på. Du kan välja att handla på vanliga handelsplatser med certifikat, fonder, terminer och CFD:s. Du kan även handla via en kryptobörs. När du ska handla kryptovalutor direkt ska du verkligen se till att du handlar via en kryptobörs som är säker och pålitlig. Det finns många svenska kryptobörser som du kan välja mellan. En kryptobörs är en plattform där du enkelt och smidigt kan köpa och sälja olika kryptovalutor. Kort sagt är en kryptobörs en mellanhand mellan köpare och säljare. Det går att utföra olika slags transaktioner. En kryptobörs är helt digital och därmed beroende av en avancerad teknik för att transaktionerna ska vara säkra. Det som skiljer en handelsplats och en kryptobörs åt är att när du handlar på en kryptobörs äger du själva valutan vilket du inte gör om du handlar exempelvis CFD:s på en handelsplattform.

Säkerhet är otroligt viktigt när du handlar kryptovalutor

När du ska handla via en kryptobörs är det bra om den är svensk om du vill ha en hög säkerhet. Kolla att kryptobörsen är godkänd av finansinspektionen. Du hittar ofta den informationen på botten av webbplatsen. Finansinspektionen strävar efter att de finansiella systemen ska vara pålitliga och stabila. Att en kryptobörs har godkännande av Finansinspektionen är en slags kvalitetsstämpel. När du handlar med kryptovalutor är säkerheten något du ska lägga stor vikt vid. Har du dina mynt i en plånbok ska du se till att du förvarar den på ett säkert sätt.

Var påläst innan du handlar kryptovalutor

I och med att kryptovalutor har blivit populära har också bedragare hittat till branschen och de gör allt för att lura av dig dina pengar. Du kan exempelvis få e-post som erbjuder dig att tjäna enorma mängder pengar. Sådana meddelanden är oftast bluff. Var alltid kritisk mot att någon annan lovar dig guld och gröna skogar. Skicka hellre aldrig pengar till någon som ska göra en investering åt dig. Du bör ta alla investeringsbeslut själv och vara ordentligt påläst innan du trycker på köpknappen.

Stäng meny