Skydda din dator mot intrång och virus

Cyberattacker och olaga dataintrång blir allt mer vanliga. Det finns många sätt för en hacker att ta sig in i din dator och få tillgång till all din personliga information. Ett för enkelt lösenord eller för självklara säkerhetsfrågor kan leda till att någon du inte känner kommer åt all din data och sedan förstör allt innehåll.

IT-attacker mot företag

Attacker och dataintrång uppmärksammas mer när det är riktat mot företag. Hos företagen ligger persondata kopplat till deras medlemmar, anställda och andra berörda parter som kan läcka ut och detta gör oftast berörda personer oroliga. När företag blir utsatta för en cyberattack blir det omfattande kostnader de måste stå för, som kan resultera i upp till hundratusentals miljoner kronor. Detta är för att det medföljer driftstopp under attacken, det behövs nya servrar och omorganisering av IT-system. Idag ska molnlösningar vara det säkraste alternativet att arbeta med.

Anledningar till cyberangrepp

Varför hackers bestämmer sig för att genomföra en digital attack är stundtals oklart. Pengar är sällan ett motiv då dessa attacker majoriteten av gångerna inte är lönsamma. En attack kan vara förödande för individer och när dessa attacker genomförs får de mycket uppståndelse kring sig. Mycket kunskap ligger bakom cyberattacker och det kan vara uppmärksamheten som riktas mot förövaren som är lockande. I största möjliga mån ska dessa attacker undvikas och nedan kan du se några tips och tricks på hur du kan göra för att förebygga detta.

  • Skaffa ett säkert lösenord med gemener, versaler, siffror och specialtecken
  • Om du misstänker att någon har ditt lösenord, se till att byt så fort som möjligt
  • Skydda kontot med tvåfaktorsautentisering och uppdaterade uppgifter
Stäng meny