Känner du också oro över de stegrande inbrotten i svenska hem? Om du bor i lägenhet kanske inte risken är fullt lika stor för inbrottstjuvar, men bor du i villa är det troligt att du riskerar påhälsning när du minst anar det. Se därför till att skydda ditt hem ordentligt mot tjuvar och stöld.

Det finns mycket du och dina grannar kan göra själv för att skydda er mot inbrott. Grannsamverkan är nästan det mest effektiva sättet att hålla tjuvarna borta. Men säkra villalarm blir den ultimata lösningen när du är borta och dina grannar inte har tid att se till ditt hus. Idag är villalarmen säkra och mycket flexibla med många lösningar i ett och samma paket.

tjuv begår inbrottDagens smarta villalarm

Tiden då du endast kunde köpa ett villalarm som tjöt så fort någon gick förbi, och ingenting mer, är förbi. Dagens villalarm kopplas ihop med din smartphone så att du kan styra och ha full kontroll över vem som stryker längs med dina husknutar. Villalarmen är för det mesta också kopplade till en larmcentral vars personal rycker ut på stubinen så fort larmet sätter igång.

I övrigt bör du som bästa tips satsa på ett mer avancerat larm som inkluderar både rökdetektorer, högt tjutande, blinkande ljus och inte minst övervakningskameror, eftersom tjuvarna blir smartare och inbrotten ökar. Idag kan du även skaffa larm som är husdjursvänliga och som inte sätter igång bara för att din hund eller katt rör sig i hemmet.

Övervakningskamera som bevismaterial

Det bästa bevismaterialet är bilder som kan identifiera inkräktaren och ge polisen mer kött på benen. Även om det kan vara svårt att fullständigt identifiera någon i mörker med luva och rånarmask så är chansen i alla fall större att det går än om du inte skulle ha kameror. Sätt upp flera kameror på ställen som du tror tjuven tänker sig vara osynlig på.

  • Vid fönster i trädgården
  • Vid bakdörrar
  • På små byggnader på tomten som garage, verkstad och hobbybod m.m
  • Vid stegar upp på taket där det ofta mörkare än vid huvudentrén och där också tjuvar hellre sätter sin stöt.

Tänk även på att sätta säkerhetslås på både dörrar och fönster i hemmet.

Stäng meny