Intresset för den digitala kryptovalutan bitcoin har ökat de senaste åren och det är många som väljer att äga bitcoin. För att dina bitcoins ska vara säkra är det viktigt att välja en plånbokslösning som passar dig. Säkerheten är oerhört viktig eftersom du kan förlora alla dina bitcoin om något går fel.

Bitcoin är en kryptovaluta som är helt digital och den kontrolleras inte av någon centralbank. Bitcoin går att använda som betalmedel och det är möjligt att skicka bitcoin direkt till en annan part utan mellanhänder. Det är ett volatilt tillgångsslag och det innebär att bitcoins värde kan snabbt förändras. Bitcoinkursen kan fort gå upp eller ner vilket även gör det möjligt att tjäna pengar. Värdet på bitcoin styrs av utbud och efterfrågan, kursen påverkas inte alls av något central institut som vanliga valutor gör. Det viktiga när du väljer att köpa bitcoin är att du har en plan för dem.

Välj en bitcoinplånbok efter ditt behov

När du köper bitcoin behöver du förvara dem på något sätt, det gör du i en typ av plånbok. Det är ditt ansvar att ha bra rutiner och göra bra val för att förvara dina bitcoin på ett säkert sätt. Om du tappar bort dina bitcoin eller om din plånbok skulle hackas är dina pengar borta för alltid, det finns inget sätt att få dem tillbaka. Därför är säkerheten oerhört viktig. Det finns olika sätt att förvara dina bitcoins. Du kan välja att ha en hårdvaruplånbok eller förvara dem i en digital plånbok som du har på din dator eller mobil. Att välja rätt plånbok kan vara en djungel. Det är viktigt att läsa på innan om olika alternativ för att göra ett informerat val. Vad som blir bäst för dig beror på ditt ändamål och vad du har tänkt att göra med dina bitcoin. Om du ska göra frekventa transaktioner kan en digital plånbok vara smidigt att ha medan om du har stora belopp kan en plånbok som förvaras offline vara ett bra alternativ. Det är viktigt att du håller dina lösenord och dina privata nycklar säkert.

Olika bitcoinplånböcker:

• Offlineplånbok
• Onlineplånbok
• Hårdvaruplånbok
• Pappersplånböcker

Stäng meny