Din mobiltelefon är känslig mot yttre påfrestningar. För att skydda din mobil är det viktigt att du investerar i ett bra mobil- och skärmskydd. Det är även bra att skydda det som finns inuti telefonen.

Att skydda din iPhone är viktigt om du vill att den ska hålla länge. För att den inte ska gå sönder när du av misstag tappar den i marken ska du investera i ett bra iPhone skal som skyddar din telefon. Det finns många olika typer av mobilskydd beroende på behov och personliga preferenser. Det finns silikonskydd, vattentäta skal, plånboksfodral och bumperskydd. Vad du behöver för skal beror på hur gammal du är och hur du använder din mobiltelefon.

Fråga dig själv följande för att veta vilket skydd du bör köpa:

  • Vad behöver du skydda mobiltelefonen från?
  • Hur vill du att din telefon ska se ut?
  • Vill du ha extra tillbehör på ditt mobilskydd?
  • Hur använder du din telefon?

Olika typer av mobilskydd

Du ska anpassa ditt mobilskal efter din vardag. Men ett fodral som täcker hela mobilen är i särklass det bästa skyddet för din mobiltelefon. Ett fodral är en komplett helhetslösning där din telefon är bra skyddad både på framsidan och baksidan. Det brukar även kallas för plånboksfodral. Det finns ofta fickor och förvaring på ett fodral. Det finns fodral med magnetlås, i skinn och med eller utan transparent framsida. Det finns också mobilskal som bara täcker ryggen på telefonen. Mobilskal kan vara gjorda av olika material bland annat silikon och hårda material. Sedan finns det mobilskydd som är mer stöttåliga, smutsavvisande och vattentäta. Förutom ett bra skydd runt telefonen är det bra att sätta på ett skärmskydd på mobilen. Det är inte sällan som skärmen går sönder när mobilen slår i marken.

Skydda mobilen mot virus

Men det är inte bara det yttre du bör skydda. Du bör också vidta åtgärder som skyddar det som finns inuti din mobil. Även om en mobiltelefon är relativ säker och risken att du ska drabbas av virus är relativt låg bör du vidta vissa säkerhetsåtgärder. Uppdatera mobilen operativsystem när det är dags. Att ha ett operativsystem som är nytt hjälper att skydda din telefon. Ett annat tips är att bara installera appar som kommer från App Store. Installera aldrig appar som du har fått tillskickat dig. Ladda inte ner appar om du upptäcker något misstänksamt. Det är ovanligt att mobiler får virus men ett virus sprider sig i din telefon genom att ett program installerar en kopia av sig själv inuti andra program. Om du drabbas av virus kan du pröva att ta bort appar en efter en för att kolla om problemet löser sig och sedan starta om telefonen.

Använd låsfunktionen för att stänga ute obehöriga

För att hålla obehöriga borta från din mobil är det viktigt att du använder låsningsfunktionen som finns på din Iphone. På det nyare modellerna är det ansiktsegenkänning och säkerhetskod som finns. Ansiktsegenkänning är ett säkert och smidigt sätt att skydda din telefon från obehöriga.

Stäng meny